Sådan tjener Findmaaltidskasse penge
Spar op til 765 kr. på de
4 første måltidskasser
BESTIL NU
 Æg

Æg-Lær mere om råvaren

Æg i køkkenet Æg har en ekstrem spændvidde, og de bruges i massivt omfang både i det salte og det søde køkken. Æg indeholder proteiner, og noget af de unikke ved æg er, at proteinerne lynhurtigt binder sig til hinanden ved tilberedning og skaber en fast form. Æg kan bruges til alt fra en fuftig marengs til en fyldig creme. De kan også forene de ellers uforenelige størrelser olie og vand i saucer (bearnaise fx). Æg kan raffinere teksturen af søde sager og is. De giver smag, substans og næring til supper, drinks, brød, pasta og kager. Sidst, men ikke mindst kan de få kager til at skinne. Æg kan tilberedes på utallige måder: kogt, pocheret, dampet, stegt, bagt, råt, syltet og fermenteret. Prøv fx Sprøde vagtelæg med peberrodsmayo og radiser fra Mad&Venner Æggenes smag Æg smager forskelligt, alt efter hvilken slags foder hønsene har fået. Hvis de fx spiser fisk, soja eller rapsfrø, kan æggene få en fisket og ubehagelig smag. Det er især høns, der har adgang til udearealer, der spiser den slags, for her kan landmændene ikke altid kontrollere deres diæt. Fra høns, krokodiller og duer Mennesket spiser æg fra flere forskellige dyr som duer, kalkuner, ænder, struds og krokodiller. Men hønseægget er på verdensplan langt den mest udbredte form for æg. Det perfekt kogte æg Alle kan koge æg, og så alligevel… En grundregel er, at æg skal simre og ikke bulderkoge. En for heftig kogning gør især hårdkogte æg for hårde i skallen, fordi proteinerne i ægget koagulerer for kraftigt, og det gør æggene gummiagtige. Et blødkogt æg skal simre i fem min., mens et hårdkogt skal have mellem otte og ti min. Æggeblomme I æggenes blomme findes essensen af det, hønen har spist. Dvs. mest af alt korn og blade. De er skabt til at være eneste næring for kyllingen, og det gør blommen til en ekstrem energibombe. Æggehvide Æggenes magi ligger især i hviderne, for når de piskes, trækker de luft ind i æggemassen, og den luft kan de bringe ind i fx marengs, soufflé og sabayonne. De piskede æggehviders fjender er æggeblomme, olie, fedt og vand. Tilsætter du salt, øger du pisketiden og mindsker skummets stabilitet. Tilsætter du sukker, reducerer du skummets volumen, men hjælper på dets stabilitet. Opbevaring Æg bør altid opbevares på køl, for kvaliteten af dem daler lige så meget på en dag uden for køleskabet som på fire dage i køleskabet. Sundhed Æg er blevet udskældt for at være alt for kolesterolholdige. De er også den mest kolesterolholdige madvare, men lider man ikke af en hjertesygdom eller overvægt, er der ikke grund til at undgå æg.

Afprøv nye retter og opskrifter med en måltidskasse

Brugernes favorit

Hurtig

Med deres kategori "Hurtig", får du ekstra hurtige retter til dig med en travl hverdag. Der er altid noget for enhver smag på menuen, så du kan prøve en masse forskelligt og opdage nye favoritter.

2-6 personer

15 - 20 min.

2-5 dage

Tilbud: Op til 30% på 3 måltidskasser, spar op til 944 kr.

Fra

34 dkk

per portion

Bestil her

Nemt og hurtigt

Vælg mellem forskellige, nemme retter. Hver uge bliver du præsenteret for nye opskrifter, som du kan vælge mellem.

2-4 personer

15 - 45 min.

3-5 dage

Tilbud: Spar op til 1.199 kr. på de første 5 kasser

Fra

32 dkk

per portion

Bestil her

KvikKassen

KvikKassen indeholder velsmagende, varierede og velkendte måltider med et tvist, der er hurtige at tilberede. KvikKassen er mad med masser af grøntsager, samt kød eller fisk.

1-5 personer

30 min.

3-5 dage

Tilbud: Få 25 % på første kasse med koden: RABAT25

Fra

35 dkk

per portion

Bestil her
Derfor kan du trygt bruge Findmaaltidskasse

På Findmaaltidskasse arbejder vi for at give dig overblik over måltidskasser. Vi rangerer udbydere og udvalg efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her

Kampagnekoder, inspiration, tips og tricks leveret i din indbakke.
logo